Lobby: Up
Online: 700
Sync Range: 10
* FAQ    * Search
It is currently Sat Apr 20, 2019 11:33 am

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Jun 10, 2018 2:42 pm 
Offline

Joined: Sat May 26, 2018 5:24 pm
Posts: 1
日本語にどうやって変換しますか? :?


Top
   
PostPosted: Sun Jun 10, 2018 4:27 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed May 10, 2017 8:26 pm
Posts: 3774
cyxrus wrote:
日本語にどうやって変換しますか? :?

If you used Nasomi Installer:

1. Change:

"PlayNasomi language" -> Japanese
Image

2. Add:
"Command" box -> --lang JP
Image

3. Change:
Open Registry (regedit.exe)
"PlayNasomiUS"->"PlayNasomi"
"SquareEnix"->"SQUARE"
Delete 2 keys under "SQUARE"
Image

4. Download:
http://nabutso.com:4438/FFXI/polcore.dll
http://nabutso.com:4438/FFXI/jpDLL.reg

5. Move:
polcore.dll -> C:\Program Files (x86)\NasomiXI\SquareEnix\PlayOnlineViewer\viewer\com\polcore.dll


6. Register DLL

Open cmd: regsvr32 "C:\Program Files (x86)\NasomiXI\SquareEnix\PlayOnlineViewer\viewer\com\polcore.dll" /s
Image

7. Run jpDLL.reg

8. Play!

_________________
Returning/Existing Player? Trouble logging in? Click here |~| New player Gil guide |~| More Troubleshooting
If I am not available to help you in naschat, feel free to contact me here: [email protected]


Top
   
PostPosted: Sat Jul 28, 2018 4:00 pm 
Offline

Joined: Sun Jul 15, 2018 12:56 pm
Posts: 4
I do everything like that
but isn't work


Top
   
PostPosted: Sat Jul 28, 2018 4:05 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed May 10, 2017 8:26 pm
Posts: 3774
It works... you must have missed a step.

_________________
Returning/Existing Player? Trouble logging in? Click here |~| New player Gil guide |~| More Troubleshooting
If I am not available to help you in naschat, feel free to contact me here: [email protected]


Top
   
PostPosted: Sun Jul 29, 2018 9:47 am 
Offline

Joined: Sun Jul 15, 2018 12:56 pm
Posts: 4
it's work!! thx a lot
:lol: :lol: :lol:


Top
   
PostPosted: Sun Sep 09, 2018 9:58 am 
Offline

Joined: Sat Jul 28, 2018 5:03 am
Posts: 1
Is there a way to enable Japanese input without changing all the game text to Japanese?


Top
   
PostPosted: Thu Feb 14, 2019 11:18 pm 
Offline

Joined: Thu Feb 14, 2019 1:54 am
Posts: 5
I tried getting this to work on wine..

Installed v19 installer
tested and working with english.

after following steps by Nabutso and running ffxi-bootmod\boot.exe --lang JP from command line, then entering username and password the client doesn't seem to start.

all i get is:
Sending Key.. Closing.. or Hairpin Fix applied! Closing.. and nothing happens.

Do you need to have a Japanese client installed for this to work?

I can see that boot.exe creates another PlayNasomiUS in the registry despite using --lang JP, so something isn't working.


Top
   
PostPosted: Fri Feb 15, 2019 2:36 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed May 10, 2017 8:26 pm
Posts: 3774
Badios wrote:
I tried getting this to work on wine..

Installed v19 installer
tested and working with english.

after following steps by Nabutso and running ffxi-bootmod\boot.exe --lang JP from command line, then entering username and password the client doesn't seem to start.

all i get is:
Sending Key.. Closing.. or Hairpin Fix applied! Closing.. and nothing happens.

Do you need to have a Japanese client installed for this to work?

I can see that boot.exe creates another PlayNasomiUS in the registry despite using --lang JP, so something isn't working.

You do not need a JP client installed. If you do it all it should work.

_________________
Returning/Existing Player? Trouble logging in? Click here |~| New player Gil guide |~| More Troubleshooting
If I am not available to help you in naschat, feel free to contact me here: [email protected]


Top
   
PostPosted: Fri Feb 15, 2019 3:44 am 
Offline

Joined: Thu Feb 14, 2019 1:54 am
Posts: 5
I booted up windows 8.1, tried to get Japanese working there but was still getting the same problem. "Sending Key.. Hairpin Fix applied! Closing..". So its not wine+linux..

shilanui seems to have got it working back in July, but no report on the latest version.

Im using the newest launcher for both wine and windows native. Maybe theres a bug with the new one? Could someone please post its working with newest launcher to confirm ?
viewtopic.php?f=6&t=7977


Top
   
PostPosted: Fri Feb 15, 2019 6:21 pm 
Offline

Joined: Thu Feb 14, 2019 1:54 am
Posts: 5
Well I finally managed to get it to work but not without hacking the crap out of the boot.exe file.

Ill write down all the steps before i forget.

I created a brand new wine prefix (wine staging 3.8-i386) for the 10th time, with a new install of the game, new launcher, and followed the steps above. Note that in 32bit windows jpDLL.reg needs to be modified. WOW6432NODE needs to be removed from the paths and any path with " Program Files (x86) " be changed to "Program Files ".

End result of the reg file will look like this for windows 32bit. If using windows 64bit there is no need to do this.
Code:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{07974581-0DF6-4EF0-BD05-604B3ADA9BE9}]
@="POLCoreCom Class"

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{07974581-0DF6-4EF0-BD05-604B3ADA9BE9}\InprocServer32]
@="C:\\Program Files\\NasomiXI\\SquareEnix\\PlayOnlineViewer\\viewer\\com\\polcore.dll"
"ThreadingModel"="Apartment"

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{07974581-0DF6-4EF0-BD05-604B3ADA9BE9}\ProgID]
@="POLCore.POLCoreCom.1"

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{07974581-0DF6-4EF0-BD05-604B3ADA9BE9}\TypeLib]
@="{9FD503A1-8F65-4665-9941-8219360E6981}"

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{07974581-0DF6-4EF0-BD05-604B3ADA9BE9}\VersionIndependentProgID]
@="POLCore.POLCoreCom"


To deal with Ashita\ffxi-bootmod\boot.exe
All I did was open boot.exe in a hex editor and went to the strings section. The section that starts at the offset 032809 bytes.
Replaced any instances of "PlayNasomiUS" and "PlayNasomiEU" with "PlayNasomi", replaced any instance of "SquareEnix" with "Square".

I dont know if this has any effect but i also added new keys in the registry since it was referencing it in the boot.exe file:
HKEY_LOCAL_MACHINE\PlayNasomi\Square\PlayOnlineViewer\Settings
In the "Settings" key I added a DWORD with name "Language" with value 0.

Then I started the game with "boot.exe --lang JP" and was miraculously able to boot in Japanese.

The strange thing is in the registry PlayNasomiUS still gets made, and the game uses the graphics and pad config from there.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited