Mən iyirmi iki yaşımda idim, tələbə idim, universitetin son kursunda oxuyurdum. Pulum yox idi, təqaüd az idi, ailəmə yük olmamaq üçün iş axtarırdım. Amma tələbəyə iş vermək istəmirdilər, təcrübəsiz deyə, vaxtım az deyə. Günlərlə iş elanlarına baxır, müraciətlər edir, heç bir cavab almırdım. Özümü çarəsiz hiss edirdim, dostlarım işləyirdi, pul qazanırdı, mən isə hələ də atamdan xərclik alırdım. Bir gün yataqxanada otaq yoldaşım Rəşad mənə dedi: "Sən nə vaxta qədər belə oturacaqsan? Gəl bir şey göstərim." Telefonunu çıxartdı, bir proqram açdı. Oyun idi, rəngarəng, maraqlı. Rəşad dedi ki, burada pul da qazanmaq olur. Güldüm, dedim: "Necə pul qazanmaq? Oyun oynayıb?" O dedi: "Bəli, kazino oyunları var. Mən oynayıram, bəzən qazanıram." İnanmadım, amma maraqlandım.
Həmin axşam Rəşad yatanda onun telefonunu götürüb baxdım. Proqramın adı mostbet idi. Öz telefonuma yükləmək istədim, axtarışa yazdım
mostbet skacat. Bir neçə link çıxdı, proqramı tapdım, yüklədim, quraşdırdım. Qeydiyyatdan keçdim, bir neçə dəqiqəyə hesabım oldu. Və baxdım ki, 10 manat bonus verirlər. "Pulsuz pendir" dedim öz-özümə, amma oynamağa başladım. Oyunlar çox maraqlı idi, rəngarəng, səs-küylü. Slotlar, ruletka, blackjack. Heç nə başa düşmürdüm, sadəcə fırladırdım. Bir saat ərzində bonus pulu qurtardı. Nə uddum, nə uduzdum, sıfır. Amma maraqlı idi, vaxt keçirdi. Ertəsi gün dərsdən sonra yenə açdım. Bu dəfə öz pulumdan 5 manat yüklədim, oynadım, uduzdum. Üçüncü gün 5 manat, dördüncü gün 5 manat. Bir həftə ərzində 25 manat uduzdum. Vecimə deyildi, əylənmişdim, günün stressi getmişdi. Amma Rəşada dedim, o güldü: "Səbr elə, bir gün qazanacaqsan."
İkinci həftənin sonunda bir axşam oynayırdım, birdən bir şey oldu. Oyunlardan birində, adı "Sweet Bonanza" idi, şirniyyat mövzusu, rəngarəng, şirin. Qaydaları oxumuşdum, başa düşmüşdüm. Kiçik mərclərlə başladım, 1 manat. Bir neçə dəfə uduzdum, sonra birdən pulsuz fırlanmalar başladı. Ürəyim döyünürdü. Pulsuz fırlanmalar zamanı bütün simvollar yığıldı, ekran işıqlandı, musiqi yüksəldi. Rəqəmlər böyüdü, 10 manat, 20 manat, 50 manat, 100 manat, 200 manat. Nəfəs almadan baxırdım. Sonda 1200 manat yazıldı. Oturduğum yerdə donub qaldım. 1200 manat! Bu, mənim bir illik təqaüdüm idi. Əllərim əsirdi, nəfəs ala bilmirdim. Dərhal pulu çıxartmağa çalışdım, amma bir az vaxt lazım idi. O gecə yata bilmədim, səhərə qədər telefona baxdım. Səhər açıldı, kartıma pul düşdü. Dərsə getmədim, yataqxanada qaldım, düşündüm. Bu, təsadüf idi, yoxsa taleyim?
Həmin gün Rəşada dedim, o da təəccübləndi, sevindi. Dedi: "Gördün? Mən sənə nə demişdim?" Anama zəng vurdum, dedim: "Ana, sənə bir hədiyyə alım?" Çox sevindi. Ona istədiyi paltarı aldım, özümə də yeni telefon. Qalanını kənara qoydum. Düşündüm ki, bəlkə bu davam edər? Ertəsi gün yenə oynadım, bu dəfə ehtiyatlı idim. 20 manat qoydum, 30 manat qazandım, dayandım. Növbəti gün 20 manat qoydum, 10 manat uduzdum, dayandım. Sonrakı gün 20 manat qoydum, 50 manat qazandım. Bu işləyirdi. Mən nəzarət edirdim, limit qoyurdum, uduzanda dayanırdım, qazananda da. Ayın sonunda hesabımda 500 manat yığılmışdı. Qazandıqlarım itirdiklərimdən çox idi. Artıq daha inamlı idim, daha təcrübəli idim. Oyunları öyrənmişdim, bonusları bilirdim. Mostbet skacat edib proqramı telefona yüklədiyim o günü heç vaxt unutmayacağam, həyatımı dəyişdi.
Aylar keçdi. Mən mütəmadi oynayırdım, amma nəzarət altında. Həftədə 3-4 dəfə, hər dəfə 20-30 manat. Bəzən udurdum, bəzən uduzurdum, amma ayın sonunda həmişə qazanc olurdu. 200-300 manat arası. Bu, tələbə həyatımda böyük bir kömək idi. Artıq iş axtarmırdım, dərslərimə daha yaxşı fokuslana bilirdim. Anama kömək edirdim, öz xərclərimi qarşılayırdım. Rəşadla birlikdə oynayırdıq, təcrübələri bölüşürdük, birlikdə qazanırdıq. Yataqxanada dostlarımız da maraqlanırdı, bəziləri də başlayırdı, amma hamıya deyirdik: nəzarət edin özünüzü, limit qoyun.
Universiteti bitirdim. Məzun olduqdan sonra iş tapdım, yaxşı bir şirkətdə, normal maaşla. Amma oynamağa davam edirəm, hələ də. Artıq daha az, həftədə 1-2 dəfə, əyləncə üçün, həyəcan üçün. Yığdığım pullarla kiçik bir avtomobil aldım, özümə. Anama da ev aldım, kiçik bir ev, amma onun öz evi. Çox sevindi, ağladı sevincdən. O an düşündüm ki, bu, həqiqi xoşbəxtlikdir. Pulun gətirdiyi xoşbəxtlik deyil, anamın sevincidir, onun rahatlığıdır.
Keçən ay böyük uduş gəldi yenə. 2500 manat! O gecəni heç vaxt unutmaram. Yağış yağırdı, evdə tək idim, anam yatmağa getmişdi. Mən mətbəxdə oturmuşdum, çay içirdim, oynayırdım. Birdən slotda böyük kombinasiya düşdü. Ekran işıqlandı, musiqi yüksəldi, rəqəmlər böyüdü. 2500 manat! Oturduğum yerdə sıçradım, az qala stəkanı yerə salacaqdım. Dərhal pulu çıxartdım, səhərə qədər gözlədim. Səhər anama dedim, o da sevindi. Dedi: "Bəlkə bu pulla evə təmir etdirək?" Dedim, əlbəttə. İndi evdə təmir işləri gedir, anam çox xoşbəxtdir.
İndi düşünürəm, həyat nə qədər maraqlıdır. Heç gözləmədiyin anda, ən ümidsiz vaxtında bir qapı açılır. Mənim üçün bu qapı bir oyun proqramı oldu. Mostbet skacat yazıb proqramı yüklədiyim o gün, heç bilmirdim ki, həyatım dəyişəcək. Amma dəyişdi. Minnətdaram o günə, o qərara, o proqrama. Minnətdaram otaq yoldaşım Rəşada ki, mənə göstərdi. Minnətdaram özümə ki, cəhd etdim, qorxmadım. İndi işim var, maaşım var, evimiz var, anam xoşbəxtdir. Hələ də oynayıram, amma daha az, daha sakit. Bu mənim üçün bir hobbidir, bir əyləncədir. Əsas odur ki, nəzarət edirəm özümü, limit qoyuram. Hər şeydə ölçü olmalıdır. Mən ölçünü tapdım, xoşbəxtliyi də tapdım. Bəlkə siz də taparsınız. Kim bilir? Həyat gözəldir, hər anı dəyərləndirmək lazımdır. Mən dəyərləndirirəm.